Onze E-learnings

Puzzelstukjes

In korte video’s van ongeveer een half uur krijg je hapklare antwoorden bij veel gestelde vragen over het zakendoen in China. 

Kernlessen

In video’s van ongeveer een uur ga je dieper in op veel voorkomende struikelblokken in het zakendoen met China.

Naadje van de kous

In deze uitgebreide e-learnings gaan we nog dieper dan bij de puzzelstukjes en kernlessen in op de Chinese zakencultuur, met behulp van teksten, podcasts, filmpjes en instructievideo’s. Duur: ongeveer 2,5 uur.

Puzzelstukjes

Afbeelding1

1. Hoe bouw je een vertrouwensband op?

Duur: 30 minuten

“Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.” In China’s relationeel georiënteerde samenleving is ook het zakenleven gefundeerd op netwerken van vertrouwenspersonen. Met andere woorden, zonder vertrouwen geen relatie, zonder relatie geen business. Wat moet je doen om bij de inner circle te komen? 

Klik hier voor meer details

Afbeelding4

2. Hoe voed je initiatief en bottom-up informatiestromen?

Duur: 30 minuten

Het is een misvatting dat samenwerking met Chinese werknemers niet leidt tot innovatieve en baanbrekende inzichten. Hoe creëer je een speelveld waarin creativiteit, meningen en individuele inzichten voor alle teamleden post kan vatten? Leer specifieke kenmerken herkennen en laat deze in je voordeel werken.

Klik hier voor meer details

station hiurich granja k579uI6E2Uw unsplash 1

3. Hoe om te gaan met problemen en conflicten?

Duur: 30 minuten

In Aziatische culturen heeft men weinig op met openbare uitingen van kritiek en conflicten. Ook in China vermijdt men het liefst directe confrontatie uit vrees de relatie te schaden. Hoe kan je dit doorbreken? Hoe problemen tactvol aan te pakken zonder het vertrouwen te beschamen? En hoe kom je vervolgens samen tot een oplossing?

Klik hier voor meer details

Afbeelding5

4. Hoe ontkenning en goedkeuring inschatten en herkennen?

Duur: 30 minuten

Chinezen zijn net zo goed als jij in staat om hun mening te geven, alleen is de communicatiestijl vaak omfloerst waardoor de boodschap lastig opgepakt wordt. Hoe ontwikkel je je zintuigen om beter tussen de regels te lezen? Welke seintjes helpen je alvast op weg?

Klik hier voor meer details

Kernlessen

zoomen2

Virtueel pionieren

Duur: 60 minuten

Ook al weerhoudt de coronasituatie ons naar China te reizen, het blijft van vitaal belang om (nieuwe) zakenrelaties en contacten in China met zorg en aandacht te behandelen.

Videobellen en digitaal communiceren vragen om een bewuste en geregisseerde aanpak. De eerste klap is een daalder waard, en het loont om vooraf gesprek en doelstelling helder voorbereid te hebben. In deze training enkele scenario’s waar je mee te maken krijgt in je eerste contacten met Chinese relaties.

Klik hier voor meer details

draak

Filosofen in ondernemersjas 

Duur: 60 minuten

Gedegen ondernemen in China betekent dat je kennis neemt van de gelaagde Chinese mentaliteit, ratio en geldende consideraties. Kennis hebben van enkele Chinese filosofische aartsvaders en de blauwdrukken die zij prepareerden voor de Chinese ‘mindset’ van nu, zijn essentieel voor een effectief begrip van de Chinese zakencultuur.
Video van 1 uur met uitgebreide achtergronden en praktijklessen, aangevuld met afrondende toets. Deze e-learning wordt aangeboden in samenwerking met de International Business Academy van NLinBusiness.

Klik hier voor meer details

Naadje van de kous

terracotta leger

Ondernemen in het Land van het Midden

Duur: 150 minuten

Ondernemen in China en samenwerken met Chinezen brengen je in contact met een oude cultuur waarvan het moderne China doortrokken is. China’s huidige wereldvisie en zelfbeeld vloeien voor een groot deel voort uit historische gebeurtenissen en filosofische overtuigingen. Laat deze instructief zijn bij het begrijpen van China’s wereldambities en de impact daar van op je zakelijke praktijk.   
Veelzijdige e-learning van 2,5 uur met verklarende video’s, leesteksten, podcasts, beeld- en filmmateriaal en opdrachten. Deze e-learning wordt aangeboden in samenwerking met de International Business Academy van NLinBusiness.

Klik hier voor meer details