Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€89 excl. BTW
Begin
This training is currently closed

zoom

Virtueel pionieren in China

Uitgebreide e-learning van 60 minuten

Ook al weerhoudt de coronasituatie ons zonder beperkingen naar China te reizen, blijft het van vitaal belang om (nieuwe) zakenrelaties en contacten in China met zorg te blijven behandelen (pas eind 2022 wanneer de bevolking voor vrijwel geheel gevaccineerd is wordt het makkelijker om een visum voor China te krijgen, wordt gezegd). Dit geldt ook voor bedrijven die nog geen vertegenwoordiging in China hebben. Videobellen en digitaal communiceren vragen beide om een bewuste en geregisseerde aanpak. De eerste klap is een daalder waard. Het loont om vooraf gesprek en doelstelling helder voorbereid te hebben. In deze training enkele scenario’s waar je naar alle waarschijnlijkheid mee te maken krijgt in je eerste contacten met Chinese relaties vanchter je bureau.

In dit webinar nemen we je mee in het proces van bedrijfsbezoeken en kennismaking via matchmaking en ontmoetingen op digitale beurzen. Een draaiboek langs standaard introducties en ontmoetingen waarin stijl, communicatie en achtergrond van Chinees gedachtegoed meespeelt. En vooral, hoe doe je dit zo goed mogelijk via het virtuele kanaal!   

Video van 1 uur met uitgebreide achtergronden en praktijklessen,
aangevuld met afrondende toets

Waarom belangrijk?

Voor nieuwkomers die hun voelsprieten willen gebruiken om de Chinese markt af te tasten, zullen gesprekken met toekomstige klanten en leveranciers voorlopig via het scherm vanachter het bureau verlopen. Naar China mee met een digitale beurs of virtuele handelsmissie klinkt misschien wel minder bewerkelijk dan een fysiek bezoek, maar niets is minder waar. Je zal je behoorlijk goed moeten voorbereiden, wil je je kansen niet zien vervliegen. 

Immers, concurrentie in China is enorm groot en je hebt maar één kans om een goede indruk te maken, ook online. Zonder persoonlijk contact is het lastiger direct goed over te komen en reacties in te schatten. Verstandig dus om je extra degelijk voor te bereiden op online ontmoetingen met potentiële zakenrelaties in China. Het is belangrijk regie te houden in gesprekken en presentaties en wel op zo’n manier dat de interesse aan Chinese zijde gewekt wordt. 

Welke inzichten verkrijg je?

  • De belangrijkste culturele zwaartepunten in een startende relatie
  • Eerste kennismaking: aanpak, verwachtingen en mogelijk vervolg
  • Een presentatiestijl die appelleert aan een Chinees gehoor 
  • De technische voorwaarden voor een goed virtueel contact
  • Een zestal settings van (virtuele) ontmoetingen
  • De opbouw en inhoud van een virtueel gesprek
  • Chinese doelen bij eerste (virtuele) ontmoeting
  • Lessons learned: wat zijn de valkuilen en waarschuwingen?

Voor wie?

euro
Kosten

€89,- excl. BTW

Duur: 60 minuten

Na betaling heb je 90 dagen toegang
tot deze e-learning