Onze e-learnings

Puzzelstukjes

In korte video’s van ongeveer een half uur krijg je hapklare antwoorden bij veel gestelde vragen over het zakendoen in China. 

Kernlessen 

In video’s van ongeveer een uur ga je dieper op de materie in van veel voorkomende struikelblokken in het zakendoen met China.

E-learnings van ongeveer twee uur

Waardoor je middels teksten, podcasts, filmpjes en instructievideo’s diepgaande kennis vergaart over de achtengronden bij de Chinese zakencultuur

Puzzelstukjes

Afbeelding1

Hoe bouw je een vertrouwensband op?

30 minuten

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. In China’s relationeel georiënteerde samenleving is ook het zakenleven gefundeerd op netwerken van vertrouwenspersonen. Met andere woorden, zonder vertrouwen geen relatie, zonder relatie geen business. Wat moet je doen om bij de inner circle te komen? 

Lees meer…

Afbeelding2

Hoe weet je of je de juiste gesprekspartner spreekt?

30 minuten

Je neemt deel aan een handelsmissie of staat op een beurs.  Je zoekt naar mensen die jou verder kunnen helpen. Jammer om tijd te verdoen met iemand die uiteindelijk niets voor je kan betekenen. Onjuiste inschattingen kunnen tijdrovende en soms kostbare missers betekenen. Met andere woorden, hoe bereid je je degelijk voor en welke follow-up is gewenst?

Lees meer…

Afbeelding4

Hoe voed je initiatief en bottom-up informatiestromen?

30 minuten

Het is een misvatting dat samenwerking met Chinese werknemers niet leidt tot innovatieve en baanbrekende inzichten.  Hoe creëer je een speelveld waarin creativiteit, meningen en individuele inzichten voor alle teamleden post kan vatten? Leer specifieke kenmerken herkennen en laat deze in je voordeel werken.

Lees meer…

Afbeelding3

Hoe om te gaan met problemen en conflicten?

30 minuten

Het is een misvatting dat samenwerking met Chinese werknemers niet leidt tot innovatieve en baanbrekende inzichten.  Hoe creëer je een speelveld waarin creativiteit, meningen en individuele inzichten voor alle teamleden post kan vatten? Van welke cultureel ingegeven karakteristieken moet je op de hoogte zijn wanneer je binnen een multiculturele werkomgeving samenwerkt? Leer specifieke kenmerken herkennen en laat deze in je voordeel werken.

Afbeelding5

Hoe ontkenning en goedkeuring inschatten en herkennen?

30 minuten

Chinezen zijn net zo goed als jij in staat om hun mening te geven, alleen is de stijl vaak zo omfloerst dat het niet opgepikt wordt.  Hoe ontwikkel je je zintuigen om beter tussen de regels te lezen? Welke seintjes helpen je alvast op weg?

flats2

Hoe benader je verschillende doelgroepen?

Op welke plaats staan mensen die voor jou belangrijk zijn op de ladder?  Moet je spreken met een fabrieksdirecteur of met een ambtenaar, of met een potentiële klant of een werknemer? Voor allen geldt eenzelfde grondhouding, maar ook één die de relatie op waarde toont en behandelt. Hoe bepaal je en verpak je de insteek van je boodschap naar Chinese gesprekspartners toe?

penselen

Hoe de Nederlandse en Chinese omgang met tijd om te smeden tot een gezamenlijk gedragen tijdsplan?

Tijdsbeleving en invulling van tijd worden in China en Nederland anders ervaren. Nederlanders zijn doorgaans lineaire denkers. Zij houden van plannen en afvinken, en dan op naar de volgende taak. In China kan zo’n handelswijze beïnvloed worden door een meer veelzijdige en gelaagde benadering van het concept ‘tijd.’ Goed om te weten wat je kan verwachten om in te spelen op de ‘driedimensionale’ invulling van tijd door Chinese relaties.

Kernlessen

zoomen2

Virtueel Pionieren

50 minuten

Sinds de coronasituatie ons weerhoudt naar China te reizen, blijft het cruciaal om (nieuwe) zakenrelaties en contacten in China met zorg te behandelen. Videobellen en digitaal communiceren vragen beide om een bewuste en geregisseerde aanpak.  Het loont om vooraf gesprek en doelstelling helder voorbereid te hebben. In deze training enkele scenario’s waar je mee te maken krijgt in je eerste contacten met Chinese relaties.

draak

Filosofen in ondernemersjas 

Het maakt niet uit naar welk land je reist, maar je zult iedere keer merken dat het bedrijfsklimaat gevoed wordt door unieke nationale historische, maatschappelijke en filosofische beweeggronden. Gedegen ondernemen in China betekent dat je kennis neemt van de gelaagde Chinese mentaliteit, ratio en geldende consideraties. Kennis nemen van enkele Chinese filosofische aartsvaders en de blauwdrukken die zij prepareerden voor de Chinese ‘mindset’ van nu, zijn essentieel voor een effectief begrip van de Chinese zakencultuur. 

E-learnings van ongeveer twee uur

terracotta leger

Historische perspectief

Ondernemen in China en samenwerken met Chinezen brengen je in contact met een oude cultuur waarvan het moderne China doortrokken is. Een  keten van ontwikkelingen is gedurende 3000-5000 jaar in beweging gebracht én gehouden en is uitgemond in het China van nu. Deze training voert je langs China’s opeenvolgende dynastieën die ieder een markante stempel drukten op ambtenarij, volk en onderwijs.  China’s huidige wereldvisie en zelfbeeld vloeien voor een groot deel voort uit historische gebeurtenissen en filosofische overtuigingen – Laat deze instructief zijn bij het begrijpen van China’s wereldambities.